2012. július 30., hétfő

Jill Hathaway - Slide - Mások szemével

történet: Sylvia túl sokat tud, de nem eleget ahhoz, hogy megállítsa a gyilkost. Sylvia Bell egy dologban teljesen biztos - húgának barátnője, Sophie nem önkezével vetett véget életének. Valaki meggyilkolta. Vivi tudja, mert tanúja volt. Mindenki azt hiszi róla, hogy narkolepsziás, de valójában nem elalszik, mikor elveszti az eszméletét. Ilyenkor valaki más elméjébe jut, és az ő szemével látja a világot. Így csusszant bele a húgába, mikor puskázott a matek dolgozat közben, vagy egy tanárába, aki titokban iszik az órák előtt. Nagyot kellett csalódnia állítólagos legjobb barátnőjében az iskolai bálon. De semmi sem készíthette fel arra, ami egy októberi éjjel történik vele. Hogy egy véres kést szorongató, titokzatos alak elméjébe csúszik, aki Sophie véres teste fölött áll. Vivi nagyon szeretné megosztani valakivel a titkát, de ki hinne neki? Olyan őrültségnek hangzik, hogy még legbizalmasabb barátjának, Rollinsnak sem meri elmondani, hát még a rendőrségnek. Még ha meg is bízhatna Rollinsban, a fiú az utóbbi időben távolságtartóan viselkedik vele, különösen, mióta Vivi több időt tölt egy másik fiúval, Zane-nel. Vivi, aki titkok, hazugságok, veszélyes helyzetek szörnyű hálójába keveredik, nem fordulhat senkihez, egyedül kell lelepleznie a gyilkost, mielőtt újra lecsaphatna.


értékelés: Meg kell mondjam nagyon vegyes kritikák érkeztek erről a könyvről és nem biztos hogy megvettem volna ha nincs ez a fantasztikusan gyönyörű borító amit külön köszönök az Egmont Dark kiadónak.Csodás!
Na de akkor most a könyvről.Sylvia képessége egy teljesen új dolog,amiről ezelőtt még nem hallotunk,vagy legalábbis én nem.Érdekelt volna hogy hogyan működik ez az egész,de sajnos az írőnő ezt nem magyarázta meg nekünk.Annyit tudunk,hogy az anyjától örökölte és csak neki van meg az egész családban.
Nagyon tetszettek azok a részek mikor Vivi átcsusszan egy másik emberbe és én is sokszor elgondolkoztam,hogy milyen is lehet ez.
Nagy nyomozásra nem számíthatunk a gyilkosság terén, inkább csak rávezetésre...erős rávezetésre.
Viszont a könyv sötét hangulata magával ragadó és sajnos nagyon el kellett gondolkodnom azon hogy van-e olyan ismerősöm ahol ezek a gondok,amiket a könyv felvet nem szerepelnének.

Vivi édesanyja meghalt, apja a munkába fojtja a gyászát, és a két testvér egymásra van utalva.Vivi húga Mattie nekem egyáltalán nem volt szimpatikus karakter.Elelve milyen ember az aki ilyet csinál az "állítólagos" legjobb barátnőjével?Nem hiszem el, hogy egy 14 éves lány ilyet csinál.
És akkor most beszéljünk a szerelmi háromszögünkről.
" Még ha meg is bízhatna Rollinsban, a fiú az utóbbi időben távolságtartóan viselkedik vele, különösen, mióta Vivi több időt tölt egy másik fiúval, Zane-nel. "
Na vajon miért?!Meg egyébként is, legjobb barát és mégse bíznak meg annyira egymásban,hogy elárulják a titkukat,mikor mindketten tudják,hogy valamit titkolnak egymás elől?Már nem azért,de nekem a legjobb barát nem arról szól,hogy péntek esténként megnézünk egy filmet.
Zane-nel való szerelme inkább amolyan tiniszerelem volt és eléggé kezdetleges.

Nem tudom, hogy hogyan fogja folytatni az írónő mert nekem elég lezártnak tűnik a könyv,nincs semmi elvarratlan szál,de remélem,hogy a következőkben jobban kifejti nekünk Vivi képességét.
De ezek a hibák maximum 1 pontot tudnak levonni az értékelésemből, mert ennek ellenére nekem nagyon tetszett  könyv, elszórakoztatott és végig lekötött.

kedvenc idézet: "Az ismeretlenek mindig azt mondják, hogy sajnálják, hogy meghalt az anyám, de nem igaz, hogy a halál veszteség. Inkább végállomás, elérkezik odáig az ember. A halál mindig jelen van, a füledbe sugdos. Ott van az ujjaid közötti térben. Az emlékeidben, mindenben, amit mondasz, érzel, gondolsz. Mindig. 
Tudom, hogy semmit ne lehet mondani, amivel napirendre térhetnénk a halál fölött. A halál az halál."


kedvenc szereplő: Sylvia

értékelés: 5/4

borító: 5/5+

kiadó: Egmont Dark

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése